Mersin Büyükşehir ve AkdenizBelediye Başkanı'na suç duyurusu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2005 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de bir diş hekimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile alt birim Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy hakkında, görevlerini yapmadıkları gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Mersin Adliyesi'ne gelen Diş Hekimi Zekai Biçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy hakkında görevlerini yapmadıkları gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde açıklama yapan Zekai Biçer, yaşadığı Kuvay-i Milliye Caddesi'nin içler acısı durumunun 1 yılı aşkın bir süredir devam ettiğini, tüm vergilerini ödemesine karşın belediyeden beklediği hizmeti alamadığını söyledi. Biçer, "Kuvay-i Milliye Caddesi'nin hali içler acısı, yaşlılar yürüyemiyor, özürlüler hiç ilerleyemiyor. Araçlar yoldaki çukur ve kasislerden tehlike atlatıyorlar. Anneler bebek arabalarını, özürlüler ise kendi özel araçlarını kaldırım olmadığı için araçlarla aynı yolda kullanmak zorunda kalıyorlar. Gelir vergisi veriyoruz. KDV ödüyoruz. Emlak, çevre temizlik, reklam, atık su, aydınlatma vergilerini ödüyoruz. Dolaylı vergiler veriyoruz. Ama yeterince hizmet alamıyoruz. Akdeniz Belediyesi mükeleflerini neden korumuyor? Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise alınan vergileri ve diğer gelirlerin tamamına yakınını Adnan Menderes Bulvarı'na yatırıyor. Yani bizden aldıklarını götürüp Adnan Menderes Bulvarı'na yatırım yapıyor. Kuvay-i Milliye Caddesi'nin Adnan Menderes Bulvarı kadar değeri yok mu?" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı şov yapmakla suçlayan Zekai Biçer, bulvarlardaki reklam panolarında fotoğraflarıyla boy gösteren Başkan Özcan'ın, "Bu hizmetler Mersinliler için" demesinin ve dev ekranlarda 24 saat görüntülü olarak bulvarları anlatmasının, Mersinliler'le alay etmek anlamına geldiğini savundu. Mersin'de otopark, itfaiye, ekmek fabrikası gibi sorunların halen güncelliğini koruduğunu belirten Biçer, Başkan Özcan'dan kutlamalarda atılan havai fişeklere ve ücretsiz halk konserlerine ara verip kentin sorunlarını çözmesini istedi. Biçer, "Bakan Atilla Koç doğru bir laf etti. 'Arabesk sanatçısına 50 milyar verip alt yapıyı yapmayan belediye başkanları haindir' dedi" diye konuştu.

Sivil toplum örgütleri ve meslek odalarını da sessiz kalmakla suçlayan Biçer, olumsuzlukların çözümü aşamasında sadece belediye başkanlarına değil, belediye meclis üyelerine de görev düştüğünü belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber